تزریق چربی چیست و چگونه انجام می شود؟

تزريق چربی در صورت

آيا مي دانيد بدون اينكه وزنتان را اضافه كنيد مي توانيد صورت ودستهاي خود را چاقتر كنيد ؟ ايا مي دانيد همیشه پس از كاهش وزن اولين جائي كه لاغرترمي شود ودچار شلي وافتادگي مي شود همان صورت وپشت دست شماست ؟ ايا مي دانيد پيري صورت دربعضي افراد به دليل كاهش چربي زيرپوست است ونه فقط پيري خود پوست ؟

با بالا رفتن سن، بافت چربی صورت کم می شود که افتادگی پوست و شلی و چروک را بیشتر می کند، بنابراین کشیدن و بالا بردن پوست باعث جوان سازی کلی نمی شود. گاهی اوقات سفت تر و کشیده تر نمودن پوست باعث جوانتر شدن آن نمی شود بلکه پرتر بودن صورت باعث جوانتر شدن آن می شود.

قسمت هایی از پوست صورت که دچار کاهش حجم می شود مثل گونه ها، گودی زیر چشم، خط خنده، شقیقه ها، نازک شدن لبها و حتی پشت دستها را میتوان با تزریق چربی که از خود فرد گرفته می شود به ناحیه مورد نظر تزریق میگردد پر نمود و کاهش حجم را اصلاح کرد . آیا می دانید می توانید بدون اینکه وزن تان را اضافه کنید صورت و یا پشت دستهایتان را پرتر و یا حجیم نمائید .

تزریق چربی که به آن لیپو اینجکشن گفته می شود، با تعابیری همانند لیپو لیفتینگ همراه بوده است. این عمل در زمانی اتفاق می افتد که بخواهیم چربی را از نقطه ای گرفته و به نقطه ای دیگر انتقال دهیم. این عمل در ابتدای کار در محلهایی که باید خطوط بدن مشخص شود، عملی می گردد که طبیعتاً با این کار یا مقداری از چربی گرفته شده و به جای دیگری انتقال داده شده و تزریق می گردد تا بدن فرم شکیل خود را باز یابد. کاهش میزان ضعیفی چربیهای صورت در اثر کهولت سن و حجیم کردن آنها از جمله این عمل است. با افتادگی بافتها و بروز چین و چروکهای ناخواسته و عمیق شدن آنها، نه تنها با کشیده شدن پوست صورت می تواند درمان شوند، با تزریق چربی به آن نواحی نیز می توان از حالت پیری ظاهر کاست و صورت را حجیم تر و جوانتر ساخت. این عمل غالباً در کنار کشیده شدن پوست صورت به حالت ترکیبی انجام می گیرد. در این شرایط علاوه از اینکه چربی از بین نمی رود بلکه جایی برای مصرف پیدا می کند. در این روش چربی به وسیله عمل لیپوساکشن گرفته شده و در هر جایی که چربی زیاد است، برداشته می شود. مقدار گرفته شده به وسیله سیستم تزریق به جاهایی که لازم است تزریق می شود. البته میزان گرفتن چربی با میزان مصرف تزریقی آن ارتباط دارد. این عمل نسبت به حجم عملیاتی می تواند به صورت بیهوشی موضعی و یا کامل انجام گیرد. بعد از عمل ناراحتی چندانی مشهود نیست که فرد شکایتی از آن داشته باشد. در محلهای تزریق شده تورم و کبودی ظاهر خواهد شد که این نشانه ها در عرض 7 تا 10 روز برطرف می شوند. بعد از عمل تزریق حدود 6 ماه طول می کشد که نیمی از چربی از سوی بدن جذب شود و نیم دیگر آن ماندگار خواهد بود. در جریان عمل تزریق میزان جذب چربی از سوی بدن بسیار اندک بوده و فرد می تواند 3 تا 5 روز بعد از تحقق یافتن عمل با هواپیما سفر نماید و مابین 4 تا 7 روز می تواند به کارهای روزمره و عادی خود بپردازد.

مزیت این روش گرفتن چربی از خود فرد که به وفور به دست می آید و مزیت مهم دیگر آن نسبت به تزریق ژل، بی خطر و بدون عارضه بودن آن است

تزريق چربی با بی حسی موضعی و به صورت سرپايی انجام می گيرد. پوست در اين روش بخيه زده نمی شود و چربی به وسيله سوزن مخصوص برداشت شده و  در محل مورد نظر تزريق می گردد.

تزریق چربی  بر خلاف تزریق ژل خطر جابجائی و یا آلرژی ندارد چون چربی سلول زنده است وفقط از یک جا ی بدن فرد برداشته شده و به جای دیگر منتقل شده است. در شرایط استریل خطر عفونت یا انتقال بیماری ندارد زیرا از خود فرد گرفته میشود.بر خلاف ژل ویا پروتز در لمس قوام بسیار طبیعی دارد چون از جنس چربی خود فرد است.

تزریق چربی از سالها پیش مورد توجه بوده است اما بدلیل تکنیکهای خاصی که اخیرا در نحوه انجام این عمل بکار گرفته شده است و در نتیجه ماندگاری بسیار طولانی و همچنین به دلیل اینکه تزریق ژل و جراحی کشیدن پوست از عوارض نسبتا زیادی برخوردار استجدیدا نزد پزشکان و بیماران از محبوبیتی چند برابر برخوردار شده است.

نتایج تزریق چربی تماما بسته به تکنیک انجام و مهارت پزشک دارد و اگر درست انجام نشود چربی فقط برای مدت 2 تا3 هفته بیشتر دوام ندارد و جذب می شود.همچنین اگر پزشک مهارت کافی در انجام این عمل را داشته باشد فقط طی یک جلسه تزریق شخص می تواند به نتیجه مطلوب برسد .

تا 10 روز پس از تزریق چربی باید از حرارت بالا (سونا ، جکوزی ، بخور) وفشار وضربه به ناحیه تزریق شده پرهیز کرد.

فاکتورهای دخيل در ماندگاری چربی تزريق شده شامل :

1- انتخاب محل دهنده چربی مناسب

2-میزان عروق و تحرک محل گیرنده چربی

3-میزان تماس بافت چربی با هوا ، خون و لیدوکایین

4-تکنیک گرفتن و تزریق چربی

5- میزان چربی تزریق شده

انتخاب محل دهنده چربی مهم است. قسمت خارجی ران محل ایده الی است ولی چربی از محلهای دیگر از جمله شکم،باسن و.. هم قابل استخراج است،استخراج چربی از نواحی از بدن که به رژیم غذایی مقاوم است ارجح میباشد .

اجتناب از اسیب سلولهای چربی در هنگام استخراج مهم است بدین لحاظ باید از سرنگهای مخصوص و با حداقل فشار منفی اقدام به انجام این عمل نمود.وجود خون در چربی تزریق شده باعث تخریب سریعتر سلولهای چربی میشود لذا جدا کردن خون و لیدوکایین از چربی ضروری است .

عوارض تزریق چربی حداقل است از ان جمله کبودی وتورم میباشد که گذرا است.عفونت هم جزو عوارض احتمالی است

در نواحی با پوست نازک از تزریق سطحی وبیش از میزان لازم باید اجتناب کرد

ماندگاری چربی تزریق شده وابسته به تکنیک تزریق وهم چنین ناحیه گیرنده از چند ماه تا چند سال متغییر است نواحی با کمترین تحرک و بالاترین خونرسانی ، بیشترین ماندگاری را دارند. ،بیشترین ماندگاری در نواحی پیشانی،زیر چشم،گونه،و پشت دست وکمترین در ناحیه لب و خط اخم میباشد

مزيت اين روش نسبت به تزريق انواع پركننده ها مانند ژلها بسيار زياد است

1.چربي ازخود فرد گرفته مي شود بنابراين هرحجمي كه بخواهيم برداشت مي شود (حتي به مقدار زياد تاحدود 500cc به منظورتزريق در باسن ).اگر اين حجم زياد را بخواهيم با ژل پركنيم اولا هزينه هر سي سي ژل مرغوب حداقل 60-250دلار است وثانيا حجم زياد ژل امكان جابجايي دارد وبافشار هاي خارجي كه پوست ميايد ازنقطه اي به نقطه ديگر حركت خواهد كرد واز روي پوست دچار ناهمواري خواهد شد .در صورتيكه درمورد چربي ، چون سلولهاي زنده بدن هستند ووقتي به ناحيه اي تزريق مي شوند به همان قسمت پيوند داده مي شوند و عروق وبافت هاي بدن آنها را احاطه كرده وجزئي از چربي طبيعي آن منطقه خواهد شد (به اصطلاح به بدن جوش مي خورد ) وامكان هيچگونه جابجايي نخواهد داشت ديده شده است كه ژلها در سيستم لنفاوي به حركت در امده ودر كبد وطحال وجود ذرات ژل گزارش شده است .بنابراين خطرات آينده ژلها در نواحي ديگر نوز مشخص نشده است .

  1. ماندگاري چربي تزريق شده: ‌معمولا چربي را از نواحي مقاوم به رژيم وورزش برداشت ميكنيم .مانند پهلو ها ،شكم،‌باسن،‌و… بنابراين اين چربي پس از تزريق در نواحي مثل صورت به آساني بارژيم ويا ورزش آب نخواهد شد .

اما ماندگاري چربي تزريق شده همانطور كه قبلا گفته شده بستگي به نحوه برداشت ونحوه تزريق دارد .كه نكات كليدي آن اگر رعايت شوند ازماندگاري بسيار طولاني برخوردار خواهد بود چربي را مي توان بمدت 6ماه در يخجالهاي معمولي و2سال در يخجالهاي صنعتي نگهداري كرد وسپس مجداد تزرق كرد .بنابراين اگرفردي پس ازتزريق اول بخواهد مجداد قسمتي از ناحيه تزريق شده را پر كند چربي به راحتي دردسترس است وفقط نياز به يك تزريق مجدد دارد .

  1. مزيت مهم ديگری که جربي نسبت به ژل ويا پروتز دارد همان قوام طبيعي چربي است كه لمس چربي بسيار نرمال بنظر مي رسد در حالي كه ژل وياپروتز سفت ومشخص مي باشد وقابل تشخيص است كه چيزي غير طبيعي ذر زير پوست وجود دارد .
  2. امكان ايجاد عفونت در ژل ها و پروتز ها بسيار بيشتر ازچربي است .
  3. ازمزيت هاي مهم ديگر چربي عدم امكان ايجاد الرژي است كه در ژل ها شايع تر است .

عوارض تزريق چربي : بيشتر به شكل تورم در ناحيه كشيده شده و  ناحيه تزريق شده است كه پس از 2هفته ازبين مي رود .معمولا كبودي ندارد وبجزدر ناحيه زيرچشم كه امكان كبودي هست وآنهم طي 12-10روز ازبين خواهد رفت .

نتايج تزريق چربي تماما بستگي به تكنينك انجام ومهارت پزشك دارد واگر درست ودقيق انجام نشود چري براي مدت 4-3هفته بيشتر دوام نخواهد داشت وجذب مي شود .

فهرست